друкувати


Голова Івано-Франківської ОДА ознайомився з умовами перебування ув’язнених

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-19 04:15:40

Сьогодні вранці голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк відвідав Коломийську чоловічу виправну колонію №41 в с.Товмачик, ознайомився з умовами перебування там ув’язнених, зокрема з їхньою виправною виробничою діяльністю та з організацією побуту.

«У Товмачику засуджені відбувають покарання за різні злочини, в тому числі за тяжкі, але серед них - чимало талановитих людей, яким і в неволі дано бачити прекрасне і вони можуть його реально відтворити», - зазначив Михайло Вишиванюк. - Треба використати цей творчий потенціал для користі і їм, і суспільству».

Завтра о 14.00 в каб. 321 перший заступник голови ОДА Василь Плавюк проведе перше організаційне засідання Спостережної комісії при облдержадміністрації. Заплановано обрання заступника голови Спостережної комісії. Буде затверджено план роботи на друге півріччя та обговорено шляхи залучення промислового потенціалу установ виконання покарань в економіку Івано-Франківської області.

Довідково: У Коломийській чоловічій виправній установі №41, розташованій у селі Товмачик, відбувають різні строки покарання 1042 особи, засуджені вперше, в тому числі за важкі злочини, зокрема вбивства. Свого часу, в 1994 році, тут був освячений фундамент «повноформатного» православного храму, згодом зведеного і розписаного в давньоруському стилі руками ув’язнених. У виставочному залі Івано-Франківського художнього музею експонуються роботи, зокрема й духовного змісту, що потрапили сюди з-за колючого дроту Товмачицької колонії. В експозиції музею представлені ікони, різьблені тарелі, шкатулки та підсвічники, витончені набори шахів і заворожуючої краси вітрильники.

 За даними Управління ДДУПВП в Івано-Франківській області Коломийська виправна колонія № 41 с.Товмачик має виробничі потужності з виготовлення широкого асортименту виробів деревообробної, металообробної, швейної промисловостей та будівельних матеріалів.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА