друкувати


Батьки роз’яснюйте дітям правила обережного поводження з вогнем

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-18 09:00:30

Щорічно на території Івано-Франківщини виникає значна кількість пожеж, надзвичайних ситуацій, внаслідок яких травмуються та гинуть люди, в тому числі - діти.

За минулий 2010 рік на Прикарпатті зареєстровано 7 надзвичайних ситуацій, з них 1- техногенного характеру, 6 – природного, внаслідок яких постраждало 40 осіб, з них 19 – діти. Впродовж 2010 року на території Івано-Франківщини виникла 1021 пожежа, на якій загинуло 57 осіб, ще 46 мешканців краю отримали травми. На жаль, з року в рік, на території області мають місце факти загибелі дітей внаслідок пожеж, різного роду надзвичайних ситуацій. Так, за 2010 рік під час пожежі загинула 1 дитина, ще 4 потонуло на водних об’єктах, 1 дитина померла внаслідок ураження електричним струмом, причиною смерті ще 1 дитини стало харчове отруєння.

Складна ситуація з пожежами, надзвичайними ситуаціями, загибеллю та травмуванням людей, в тому числі дітей, на них зберігається і в 2011 році: станом на 10 травня 2011 року в області зареєстрована 1 надзвичайна ситуація техногенного характеру, виникло 710 пожеж, жертвами вогню стало 46 наших краян, з них 1 малолітня дитина, ще 27 осіб на пожежах отримали травми. Як свідчить статистика найбільше пожеж сталося через необережне поводження громадян з вогнем – 346, в 140 випадках пожеж причиною стало порушення правил експлуатації електроустановок, 61 пожежа сталася через порушення громадянами правил пожежної безпеки при експлуатації печей, ще 12 пожеж виникло з вини дітей.

Шановні батьки! Сумна статистика свідчить: здебільшого нещастя трапляються тоді, коли діти залишаються вдома самі, без нагляду дорослих.

Шановні батьки ! Вкотре звертаємо Вашу увагу: не залишайте дітей без нагляду, роз’яснюйте їм правила обережного поводження з вогнем, газо- та електро- приладами, правила безпечної поведінки під час відпочинку, поблизу водойм, навчайте їх діям на випадок виникнення надзвичайної ситуації.

Джерело: Управління МНС України в Івано-Франківській області