друкувати


Держслужбовців вчитимуть реагувати на запити громадян

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-17 12:00:59

Навчити держслужбовців Івано-Франківського міськвиконкому оперативно реагувати на запити громадян та їх об’єднань мають на меті апаратні навчання, проведення яких заплановане на 19 травня.

Про це повідомив сьогодні, під час оперативної наради в міськвиконкомі керуючий справами міського виконавчого комітету Андрій Лис. З його слів, в ході навчань планується розглянути основні положення новоприйнятого Закону України «Про доступ до публічної інформації» та вимоги прийнятого на його виконання Указу Президента № 547/2011 «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації».

Зі слів Івано-Франківського міського голови Віктора Анушкевичуса, з моменту опублікування Закону, до структурних підрозділів апарату міськвиконкому вже надійшло понад півтора десятки інформаційних запитів від громадян та громадських організацій.

«Як відомо, незнання закону не звільняє від відповідальності, - прокоментував він актуальність навчань, - тому керівники, які не знають цей Закон, а незнання їх виявиться в неадекватних діях, будуть звільнені».

Автор: Сергій БІЛИЙ