друкувати


Правоохоронці затримали 135 злочинців, які переховувалися від слідства

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-16 03:00:04

За чотири місяці поточного року міліціонери Івано-Франківщини в ході проведення оперативно-розшукових заходів встановили місцезнаходження і затримали 135 злочинців, які переховувалися від слідства і суду з метою уникнення кримінальної відповідальності за скоєні злочини. Чимало з цих осіб перебували на нелегальному становищі, покинувши межі області. Утім, рано чи пізно принцип невідворотності покарання спрацьовує відносно кожного, хто сподівався на те, що його гріхи якимось чином залишаться в минулому і не отримають правової оцінки.

Яскравий приклад – успішне завершення працівниками Коломийського райвідділу міліції, що на Івано-Франківщині, зусиль з розшуку учасника дорожньо-транспортної пригоди, яка трапилася ще у 2003 році і внаслідок якої один з постраждалих загинув, і інший зазнав тяжких тілесних ушкоджень. Щодо 28-річного на той час жителя Коломийщини було порушено кримінальну справу і на період досудового слідства водій автомобіля перебував на підписці про невиїзд. Однак чоловік знехтував вимогами міри запобіжного заходу і накивав п’ятами.

В ході розшукових заходів було встановлено, що підозрюваний певний час перебував за межами України, а, повернувшись, обрав місцем проживання одне з індустріальних міст якнайдалі від Прикарпаття. Минулого тижня оперативники карного розшуку отримали достовірну інформацію про конкретне місцеперебування коломиянина, затримали його і доставили в суд. Чоловікові обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Підозрюваний притягується до кримінальної відповідальності за скоєння злочину, передбаченого ч.2 статті 286 Кримінального кодексу України, - порушення правил безпеки дорожнього руху, внаслідок якого спричинено смерть потерпілого. Якби водій не тікав від правосуддя, вже відбув би покарання.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області