друкувати


Прикарпатських дітей-інвалідів возитиме спецавтомобіль

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-13 10:00:56

11 травня у благодійному фонді «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» відбулася урочиста передача спецавтомобіля для перевезення неповносправних. Такий подарунок зробили франківським дітям-інвалідам благодійники з Карітасу єпархії Фульда, Німеччина.

Карітас єпархії Фульда з 2009 року підтримує партнерські стосунки з Івано-Франківським Карітасом і допомагає йому розбудовувати структури для роботи з молодими неповносправними людьми і членами їх сімей в рамках проекту «Центр дозвілля та соціальної адаптації молоді з функціональними потребами», а саме: облаштування та роботу професійних майстерень та тренажерного залу. Ця співпраця триває й досі: завдяки фінансовій допомозі з Фульди у Карітасі щодня працюють майстерні по виготовленню виробів з дерева, виробів з бісеру, паперу, а також майстерня з ткацтва.

Спецавтомобіль має 9 посадочних місць, а платформа на задній частині дозволяє перевозку осіб на інвалідних візках. Сьогодні під опікою Карітасу 35 молодих інвалідів, половина з яких проживають у геріатричному пансіонаті і щодня самотужки добираються до Карітасу. Відтепер їх возитиме спецавтомобіль. «Варто було бачити очі цих дітей та молоді, які дивилися на машину і розуміли, що відтепер їхнє життя стане цікавішим: їх возитимуть на прогулянки та екскурсії і у них більше не буде проблем із добиранням громадським транспортом», – поділилась враженням керівник проекту по роботі з неповносправними у Карітасі Людмила Максим'юк.

“У Німеччині робота із молоддю з функціональними обмеженнями є традиційною частиною благодійності. – розповідає представник Карітасу Фульди Крістіан Шарф. – Ми прагнемо, щоб усі люди жили разом, не зважаючи на те, чи є у них хтось із функціональними обмеженнями чи немає. У них теж є своє приватне життя, у них такі самі права та їх потрібно приймати у такий самий спосіб, як і інших. Працюючи із неповносправною молоддю, ми знаємо: ці люди повні можливостей та талантів – їх просто потрібно розкрити. Отже, їм потрібно отримати їхні шанси для того, щоб робити те, що вони хочуть. Віримо у те, що машина дозволить їм стати більш мобільними і сприятиме кращій реалізації цих молодих людей”.