друкувати


На контролі податківців - виплата заробітної плати

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-12 09:00:05

Коломийською ОДПІ приділяється увага суб‘єктам господарювання, які виплачують заробітну плату нижче встановленого законодавством рівня.

За даними податкової звітності (форми №1-ДФ за ІV квартал 2010 року) - 203 СГД - юридичних осіб виплачували заробітну плату нижче мінімально встановленого законодавством рівня.

На засіданнях комісії при Коломийській міській раді та Коломийській райдержадміністрації, Коломийській ОДПІ з початку року проведено 12 засідань та заслухано керівників 54 підприємств, які виплачували заробітну плату нижче мінімального рівня, надійшло ПДФО – 41,4 тис.грн.

Проведено 5 зустрічей з керівниками, які допустили заборгованість по заробітній платі та податку з доходів фізичних осіб. Внаслідок проведеної роботи погашено заборгованість по заробітній платі в сумі 211,7 тис.грн., надійшло податку з доходів фізичних осіб до бюджетів в сумі 31,2 тис.грн.

Податкова інспекція закликає суб‘єктів господарювання укладати трудові угоди з найманими працівниками, виплату заробітної плати здійснювати в розмірах не менше законодавчо встановлених норм.

Джерело: Відділ масово-роз‘яснювальної роботи та звернень громадян Коломийської ОДПІ