друкувати


Грузинська делегація відвідала Івано-Франківськ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-11 09:00:49

Після ініційованого Громадським форумом візиту української делегації до Грузії центр Прикарпаття відвідав мер м. Руставі Закарій Дарчиашвілі та його заступник Давид Джафарідзе.

Під час перебування у нашому місті грузинська делегація ознайомилась із можливістю розвитку партнерських відносин та взяла участь у заходах з нагоди святкування дня міста Івано-Франківськ та Дня Перемоги.

За словами ініціатора недавнього візиту української делегації у Грузію депутата міської ради Юрія Солов’я співпраця між містами Грузії та України має важливе значення для Івано-Франківська.

«Це дає можливість обміну досвідом та інформацією між регіонами в галузях економіки, дослідження, технології, полегшує розвиток туризму, сприяє взаємному культурному і освітньому розвитку», - каже лідер Громадського форуму.

Важливим є також можливість вивчення досвіду адміністративної і ринкової реформ, муніципального менеджменту Грузії на предмет його впровадження в Івано-Франківську.

Юрій Соловей упевнений: розвиток партнерських відносин формує умови для прямих контактів між підприємствами, організаціями та суспільними організаціями обох країн.

«Налагодження взаємозв’язків з грузинами створить додаткові можливості для розвитку бізнесу, - вважає Соловей, - і якщо франківські підприємці захочуть співпрацювати з грузинською стороною, ми маємо створити усі умови для цього».

Саме тому депутат ініціював підписання меморандуму про співпрацю між Івано-Франківськом та Руставі. Укладена угода, на думку Солов’я, сприятиме налагодженню і підтриманню партнерства між обома містами у найрізноманітніших сферах, включаючи культуру, освіту та бізнес та ін.

«Це дає можливість обміну досвідом та інформацією між регіонами в галузях економіки, дослідження, технології, полегшує розвиток туризму, сприяє взаємному культурному і освітньому розвитку», - узагальнив лідер Громадського форуму.

Підписанти меморандуму також домовились, що у жовтні цього року відбудеться двохстороння зустріч між представниками ділових кіл обох міст з метою напрацювання конкретних шляхів співпраці у сфері бізнесу та обміну досвідом щодо муніципальних реформ.

Джерело: Прес-служба ІФООГ “Громадський Форум Івано-Франківська”