друкувати


Держрезев не захотів купувати китайську гречку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-05 03:13:11

Державний комітет України з державного матеріального резерву не має наміру закуповувати китайську гречку.

Про це заявив голова комітету Олексій Лелюк, коментуючи слова прем'єр-міністра Миколи Азарова про те, що у разі відсутності покупців гречки з Китаю вона буде відправлена на зберігання в резерв.

Лелюк відмітив, що його відомство не має відношення до закупівлі китайської гречки. "Держрезерв закуповує тільки продукцію, яка відповідає державним нормам і стандартам, що забезпечує належну якість продукції, що зберігається на наших складах. Тому закупівля китайської гречки не в компетенції нашого відомства", - сказав Лелюк.

Він упевнений, що після того, як на ажіотажі на гречку заробили виробники, цього року площі посівів гречки істотно збільшаться.

Нагадаємо, Україна і Китай 21 лютого підписали контракт на постачання гречки в Україну. Відповідно до цього контракту, перша партія законтрактованої гречки була відправлена з Китаю 11 березня 2011 року судном MSC BERYL.

27 квітня міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк повідомив, що перша партія гречки з Китаю в об'ємі 500 тонн поступила в Україну через Одеський порт.

Як повідомлялося, від китайської гречаної крупи відмовилась Вінницька область. Там влада домовилась з місцевими підприємствами про додаткове виробництво гречки

Джерело: ТСН