друкувати


Учні Бурштинського ВПУ отримали кубок від Асоціації кулінарів України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-02 11:00:25

Команда учнів Бурштинського вищого професійного училища торгівлі та ресторанного сервісу на Міжнародному конкурсі серед юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу, що відбувся в Києві, здобула найбільшу кількість нагород. За це й отримала кубок від Асоціації кулінарів України. У фестивалі-конкурсі «смачного» мистецтва взяли участь 34 команди ще з п’яти країн: Росії, Білорусі, Молдови, Азербайджану, Узбекистану.

Із 2003 року Бурштинське ВПУ торгівлі та ресторанного сервісу входить до Асоціації кулінарів України. Тому участь у різноманітних конкурсах і фестивалях кулінарного мистецтва для учнів та педагогів закладу — традиція. «Участь у конкурсах дає великий практичний досвід, бо, виборюючи медалі, наші учні освоюють основні вимоги Всесвітньої і Всеукраїнської асоціації кулінарів та нові тенденції сучасної кухні», — наголосив директор училища Андрій Козак.

У Києві команду бурштинських кухарів та кондитерів чекав справжній заслужений тріумф. «Як і на кожному конкурсі, треба боротися. Журі вимогливо ставилося до учасників, враховувало складність технологічного процесу і смакові властивості страви», — зауважила майстер виробничого навчання ВПУ торгівлі та ресторанного сервісу Мирослава Кузів.

Найбільшу кількість медалей серед учасників команди училища виборола Тетяна Івасишин, яка посіла перше місце в номінації «золотий український кондитер», отримала срібну медаль у номінації «кондитер року» серед представників інших країн. Команда кондитерів (Тетяна Івасишин, Наталя Янків, Христина Татарин) здобула бронзову нагороду. У змаганні шеф-кухарів Андрій Мельник посів друге місце. У номінації «тематичний обід» команда училища (Андрій Боднар, Іванна Сіщук, Надія Івахнюк, Тетяна Івасишин) змагалася з командами Узбекистану, Білорусі, Львова та Луганська і завоювала «срібло». До конкурсу в Києві учнів готували викладачі училища Мирослава Кузів, Любов Сисак, Ігор Паук та Марія Бердей, які можуть пишатися своїми вихованцями.

«В дитинстві я мріяла стати тим чарівником, який створює казку з тіста, горіхів та ванілі. І моя мрія здійснилася», — так просто прокоментувала свої численні здобутки на фаховому конкурсі випускниця училища зі спеціальності «кухар-кондитер» Тетяна Івасишин. Своїм покликанням вважає фах кондитера, адже, на її думку, лише тут поєднуються фантазія і винахідливість, які дозволяють людям відчути справжній смак життя.

Автор: Ольга МОНЧУК
Джерело: Газета "Галичина"