друкувати


Відбулося засідання колегії Коломийської райдержадміністрації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-28 02:00:44

27 квітня 2011 року засідання колегії Коломийської районної державної адміністрації було розпочато з приємного: голова районної державної адміністрації Михайло Негрич представив новопризначеного начальника управління МВ УМВС в Івано-Франківській області, майора міліції Володимира Жупника, вручив медаль голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка і голови обласної ради Олександра Сича "За заслуги перед Прикарпаттям" колишньому працівникові органів внутрішніх справ Василю Тепчуку. Оскільки в районі завершено І тур Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець", переможцям і номінантам Михайло Негрич вручив грамоти голови райдержадміністрації.

На порядок денний було винесено сім питань: Про хід виконання комплексу весняно-польових робіт доповідав т.в.о.начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Петро Гайдейчук. Вирішено провести комплекс весняно-польових робіт в агротехнічні строки з дотриманням технології вирощування сільськогосподарських культур. Про хід виконання програми соціально-економічного і культурного розвитку району за І квартал 2011 року доповів начальник управління економіки райдержадміністрації Любомир Касіян. Так, за І квартал 2011 року обсяг реалізованої промислової продукції підприємствами району основного кола склав 43,5 млн.грн, що на 2,7 млн. грн.. більше, ніж за відповідний період 2010 р. Щодо виконання бюджету району та районного бюджету за І квартал 2011 року, бюджет району за І квартал 2011 року в цілому виконаний на 116,3 відсотка до уточненого плану на І квартал 2011 р. У порівнянні з відповідним періодом 2010 р. надходження коштів до загального фонду бюджету збільшилися на 241,9 тис.грн. Управлінням Пенсійного фонду України вживались заходи щодо забезпечення наповнення бюджету, своєчасного фінансування пенсій та допомог й недопущення росту боргів до Фонду.

Основну увагу на засіданні колегії було відведено питанню про стан малюкової смертності в районі та заходи щодо недопущення в районі материнської і зниження малюкової смертності. В районі проведена значна робота з питань стабілізації та зниження малюкової смертності: створено районний штаб з організації медичної допомоги дітям і вагітним жінкам, забезпечено постійний моніторинг 72 вагітних жінок та 68 дітей з соціально-неблагополучних сімей двічі на тиждень з обов'язковим інформуванням адміністрації центральної районної лікарні для подальшого інформування спеціаліста з педіатрії ГУОЗ облдержадміністрації та обласного акушер-гінеколога. Колегія вирішила взяти під особливий контроль стан малюкової смертності, забезпечити першочергове вирішення кадрових питань для забезпечення лікарями-педіатрами Отинійської районної лікарні, продовжити моніторинг стану здоров'я 72 вагітних та 69 дітей віком до 1 року із соціально неблагополучних сімей, забезпечити контроль кризових сімей за умовами проживання дітей, особливо віком до 1 року, забезпечення їх необхідним доглядом та харчуванням. Про стан інформувати головне управління охорони здоров'я облдержадміністрації. Заступник начальника Головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації Зоя Ціхонь закликала сільських та селищних голів до співпраці, вчасного виявлення вагітних, адже, за її словами, питання смертності не завжди залежить від медиків.

На колегії також заслухано стан інфекційної захворюваності в Коломийському районі та імунопрофілактики. У районній поліклініці працює кабінет "Довіра", де всі бажаючі мають змогу пройти анонімне обстеження на інфекційні хвороби. На базі районної інфекційної лікарні проводяться навчально-тренувальні заняття з особливо небезпечних інфекцій, розгорнута госпітальна база на випадок особливо небезпечних інфекцій та масових захворювань на грип та ГРВІ.

Про хід виконання розпорядження голови райдержадміністрації від 01.04.2011 р. № 251 "Про проведення місячника з благоустрою і впорядкування територій населених пунктів доповів заступник голови райдержадміністрації Ярослав Мочернюк. Відповідно до розпорядження в районі створено оргкомітет з проведення місячника з благоустрою і впорядкування територій населених пунктів, сільськими та селищними головами розроблено плани заходів на період проведення місячника. 20-21 квітня відбувся об’їзд сільських та селищних рад. Серед селищ перше місце присуджено селищу Отинія (селищний голова Кінащук В.П.), серед сіл – переможець село Матеївці (сільський голова Гуменюк Н.А.). два другі місця отримали село Нижній Вербіж і Коршів(сільські голови Карпенюк М. В., Пижук М. А.).

 В засіданні колегії взяли участь Носенко Г.С. – начальник відділу Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, Ціхонь З.О. - заступник начальника Головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації, начальник управління організації медичної допомоги населенню та медицини катастроф, Вакалюк І.В.– головний лікар обласного перинатального центру, головний позаштатний спеціаліст з акушерства та гінекології Головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації, Синюта Л.М.– головний спеціаліст з педіатрії Головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації.

На закінчення головуючий Михайло Негрич заявив, що пропозиції та зауваження, а також думка членів колегії, будуть ретельно вивчені відповідними службами. Від подякував за роботу, наголосивши, що робота відбулась плідна і конструктивна.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА