друкувати


Прикарпатські спортсмени здобули 6 нагород на чемпіонаті Європи з самбо

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-28 12:00:20

На чемпіонаті Європи з самбо, який відбувся у столиці Чехії Празі, прикарпатські спортсмени здобули одразу шість нагород. Серед досягнень наших краян — одне чемпіонське звання.

Більше про ці змагання нашому кореспонденту розповів заслужений тренер України Євген Боднарук.

«Чемпіонат відбувався одразу у двох вікових категоріях — серед юнаків та юніорів, — каже Євген Боднарук. — У кожному віці маємо по три медалі».

Серед юніорів чемпіоном Європи стала Надія Кретова (44 кг), срібним призером стала Марія Остап’юк (до 52 кг), бронзу виборола Олена Куницька (48 кг).

У юнацькому віці Наталія Ільків у вазі до 57 кг виборола срібну медаль. Як говорить Євген Боднарук, у фінальній сутичці наша спортсменка впевнено боролася за «золото», але зазнала пошкодження, тож мусила задовольнитися другим місцем. Бронзові нагороди здобули Анна Тимків у вазі до 40 кг та іванофранківець Юрій Пожар (до 75 кг).

У чемпіонаті Європи взяли участь борці з 19 країн. У складі національної збірної наші спортсмени представляли Надвірнянську СДЮШОР профкому ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття». Тренують їх Євген Боднарук, Володимир Наконечний та Валерій Корсун.

Джерело: sport.if.ua