друкувати


Від кризи врятують знижки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-19 09:00:41

Знизити негативні наслідки світової фінансової кризи для малозабезпечених верств населення поставили собі за мету активісти молодіжного громадського центру «Еталон», які за підтримки Івано-Франківської міської ради, Консорціуму МБФ «Фонд розвитку Карпатського Єврорегіону» (Карпатський фонд) та Міжнародного фонду «Відродження» розпочали реалізацію проекту «Система соціальних знижок, як засіб подолання кризи», який презентували 18 квітня в Івано-Франківську.

Зі слів координатора проекту, голови центру «Еталон» Лесі Аронець, в рамках проекту його організаторами було досягнуто домовленості з підприємцями Івано-Франківська про надання ними знижок від 3 до 10% власникам спеціальних дисконтних карток. Такі картки буде безоплатно надано дітям-сиротам, дітям з багатодітних сімей, людям з особливими потребами, представникам малозабезпечених сімей та іншим соціально вразливим категоріям населення відповідно до обліків соціальних служб. Перші 45 представників таких верств отримали свої картки вже на презентації проекту. «Станом на 1 квітня, – розповідає пані Аронець, – вже 88 торгівельних точок зголосилися надавати соціальні знижки за дисконтними картками. При цьому ми намагалися залучати різнопрофільних підприємців: від автомагазинів, продуктових магазинів, до юридичних послуг, господарських товарів, будівельних магазинів і навіть Обласного академічного театру ляльок, який погодився надати знижку 30%». Серед учасників проекту також 23 аптеки «Здорова родина», які готові забезпечити 3-5-відсоткову знижку, Івано-Франківський хлібокомбінат, який запропонував 10-відсоткову знижку на 2 види хліба та театр кіно «Люм’єр», який зголосився продавати власникам карток квитки вартістю 30 гривень втричі дешевше. Відтак, власник такої картки, на думку організаторів проекту, зможе зекономити для сімейного бюджету від 1200 до 1400 гривень.

Івано-Франківськ не є єдиним містом, де реалізується проект соціальних знижок. Як повідомила Л.Аронець, 8 квітня проект було презентовано в Чернівцях, а 17 квітня – в Ужгороді. Крім того, проект вже діє в Дніпропетровську та Рівному. Загалом же протягом квітня планується роздати 2 тисячі карток, до вересня – ще 6 тисяч.