друкувати


Ільницький і Мазур стартують в чемпіонаті України з ралі 2011

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-18 01:00:52

16 квітня стартував чемпіонат України з ралі 2011 року. Цьогорічний сезон відкриває ралі «Чумацький Шлях», яке відбувається у Херсоні.

На перший етап цьогорічного чемпіонату заявилися два прикарпатські пілоти — Степан Мазур та Микола Ільницький. Щоправда, цього разу наші краяни виступатимуть в різних екіпажах. Далі — детальніше.

Іванофранківець Степан Мазур у Херсоні стартує у незвичному для себе класі У12. Справа в тому, що він виступатиме на автомобілі Mitsubishi Lancer Evo VI, термін омологації якого завершився у 2009 році. Штурманом Мазура є Ольга Коцегубова, з якою вони разом виступали ще два роки тому.

Микола Ільницький у першому етапі чемпіонату України 2011 виступає другим пілотом в екіпажі досвідченого київського пілота Володимира Петренка, який є чотириразовим чемпіоном України. Вони змагаються у класі N4 на дев’ятій еволюції Mitsubishi. Для Ільницького це також і своєрідне навчання. «З Володимиром Петренком ми знайомі вже давно, він є моїм тренером у ралійному спорті, — розповів наш гонщик кореспонденту sport.if.ua. — Тож у Херсоні буду мати ще можливість чомусь навчитися від нього».

У п’ятницю вранці у Херсоні мало відбутися ознайомлення пілотів з трасою. Але, як повідомляє Ралі в Україні, через затяжні дощі, його кілька разів переносили, та зрештою відмінили, щоб остаточно не зіпсувати трасу. Ознайомлення відбулося вчора, в суботу, відповідно організатори відмінили «бойові» спецділянки «Таврійський» і «Степ». Вчора ввечері також відбулася офіційна церемонія відкриття етапу. На старт вийшли 56 екіпажів.

Отож змагальним на першому етапі став лише сьогоднішній день — неділя, 17 квітня. Наразі в Херсоні сонячно, відбуваються заїзди на всіх запланованих допах біля села Тягінка, у славнозвісному кар’єрі.

Джерело: sport.if.ua