друкувати


Коломийська ОДПІ: Вивчаємо «Податковий кодекс»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-16 09:30:19

«Застосування норм Податкового кодексу України» Декларування доходів громадян -  семінар на таку тему провели фахівці Коломийської ОДПІ в залі Народного дому. У заході взяли участь понад 200 бухгалтерів підприємств, установ та організацій, приватних підприємців.

Відкриваючи семінар заступник начальника інспекції Олександр Федик зауважив, що сьогодні одним із самих актуальних питань є роз’яснення норм Податкового кодексу та практики його застосування, проведення індивідуальної роз‘яснювальної роботи.

В ході семінару платників податків проінформовано про особливості адміністрування податку на додану вартість в умовах дії Податкового кодексу, про порядок заповнення декларації за новою формою. По даних питаннях виступила начальник відділу адміністрування ПДВ Ольга Палагнюк.

Начальник управління оподаткування юридичних осіб Любов Пазюк довела до відома платників про основні зміни в адмініструванні податку на прибуток, які набули чинності з 1 квітня та порядку застосування спрощеної системи оподаткування.

На порядку заповнення та подання податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма №1 ДФ), складанні уточненого розрахунку податкової декларації з податку на доходи фізичних осіб, наданні податкових соціальних пільг зупинилася начальник відділу контрольно-перевірочної роботи управління оподаткування фізичних робіт Світлана Новосад.

Питання екологічного податку, порядку складання податкової декларації зі збору за спеціальне використання води, плати за користування надрами висвітлила головний державний податковий інспектор управління оподаткування юридичних осіб Марія Романенчук.

Наталія Максим’юк - начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян, наголосила присутнім, що до 1 травня триватиме кампанія декларування доходів громадянами та подання декларацій щодо податкового кредиту.

Наприкінці семінару фахівці податкової інспекції надали відповіді на запитання платників податків.

Джерело: Коломийська ОДПІ