друкувати


В Коломиї готуються до обласного фестивалю "Писанка-2011"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-15 02:00:16

14 квітня 2011 року у Коломийській міській раді відбулося засідання оргкомітету з питань організації обласного фестивалю "Писанка-2011", який відбудеться в м.Коломиї 30 квітня - 1 травня 2011 року.

Члени оргкомітету, який очолює заступник міського голови Ігор Граділь, обговорили хід підготовки святкової ходи учасників фестивалю, урочисте відкриття свята, організацію виставки-продажу творів декоративно-ужиткового мистецтва та виставку композицій на Великодню тематику. У програмі фестивалю – "круглий" стіл на тему "Відродження і збереження традиційного писанкарства в осередках", українські вечорниці для молоді та розважальна програма "Коломийська забава". Глядачі матимуть нагоду побачити виступ Народного артиста України Михайла Кривеня та гурту "Дзвони".

1 травня у православних та греко-католицьких церквах міста буде відслужено Святочні Літургії на честь Провідної неділі, перед Музеєм писанкового розпису діятиме виставка-продаж творів, декоративно-ужиткового мистецтва. Відбудеться також мистецька програма фестивалю за участю колективів народної аматорської творчості та нагородження переможців й вручення подяк учасникам фестивалю.

На оргкомітеті були присутні заступник начальника управління культури облдержадміністрації Василь Тимків, директор навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття Василь Олексюк, завідуюча відділом народної творчості та аматорського мистецтва обласного відділу культури Стефанія Капустинська, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Федор, завідувач сектора з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації Галина Дрібнюк, представники медицини, освіти, преси, культури району і міста.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА