друкувати


Прикарпатці заступили на охорону повітряного простору України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-15 11:31:46

Особовий склад 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації сьогодні заступив на бойове чергування в системі протиповітряної оборони держави. Свою «бойову естафету» прикарпатські авіатори перейняли від 831-ї бригади тактичної авіації, що дислокується у Миргороді.

Ритуал заступлення на бойове чергування розпочався з шикування всього особового складу частини прямо на злітній смузі перед своїми літаками та внесення Бойового прапору частини. Перевірити стан техніки та рівень підготовки особового складу до бригади прибув заступник командувача ПВК «Захід» – начальник авіації полковник Олександр Кухаренко.

– Перевірка показала, що техніка і особовий склад знаходяться на дуже високому рівні, – зазначив офіцер. – Переконаний, що військовослужбовці цього з’єднання будуть гідно виконувати поставлені на них завдання з охорони та оборони повітряного простору України.

– Бойове чергування – це виконання реального бойового завдання у мирний час, – наголосив командир 114-ї бригади тактичної авіації полковник Сергій Биховець. – Для нас це велика відповідальність і велика честь одночасно. Наша частина повністю укомплектована льотчиками, котрі здатні виконувати поставлені перед ними завдання як удень, так і вночі, незважаючи на будь-які погодні умови.

На даний момент особовий склад частини знаходиться в підвищеному ступені бойової готовності і за лічені хвилини готовий підняти у повітря винищувачі МІГ-29.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ. Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони