друкувати


Підбито підсумки профілактичної операції “Зимовий курорт” на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-05 04:00:27

Для здійснення контролю за дотриманням податкового законодавства суб’єктами господарювання, які надають туристичні послуги під час зимового курортного сезону, на теренах Прикарпаття протягом грудня 2010 року – березня 2011 року проводилася профілактична операція “Зимовий курорт”.

В першу чергу, податківці здійснювали перевірку платників податків, які надавали під час зимового сезону послуги з організації дозвілля туристів, у сфері громадського харчування і виробництва продуктів харчування, готельного бізнесу та зеленого туризму.

В межах операції також відпрацьовувалися й можливі схеми ухилення від оподаткування у сфері туристичного бізнесу. Адже ні для кого не секрет, що певна категорія платників податків, які здійснюють свою діяльність у тіні, тим самим позбавляють бюджет законних коштів.

Створені робочі групи, до складу яких входили і працівники податкової міліції, провели 630 перевірок суб’єктів господарювання, в результаті чого виявлено 550 порушень, складено 420 адміністративних протоколів на суму 28,8 тис. грн.

За результатами документальних перевірок донараховано 2 471,7 тис. грн, з яких уже стягнуто 1437,3 тис. грн.

З незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 3 787,6 тис. грн, з них підакцизних товарів на суму 820,9 тис. грн, в тому числі:

– алкогольних напоїв на суму 116,0 тис. грн;

– тютюнових виробів на суму 16,2 тис. грн.

Також, вилучено грального обладнання на суму 1 643,0 тис. грн.

Завдяки проведеним заходам податківці виявили 7 підпільних цехів по виробництву товарів народного споживання в т.ч. 3 пов’язані з масовим виробництвом фальсифікованих алкогольних напоїв.

За матеріалами працівників податкової служби порушено 11 кримінальних справ, з них:

– 9 кримінальних справ за ч.3 ст.204 КК України (пов’язані з протиправними оборудками з підакцизними товарами);

– 1 – за ч.1 ст.201 КК України (контрабанда);

– 1 – за ч.2 ст.216 КК України (використання підроблених марок акцизного збору).

За період дії операції працівниками податкової служби передано 12 матеріалів до інших правоохоронних органів в порядку ст.97 КПК України. По вказаних матеріалах іншими правоохоронними органами порушено 7 кримінальних справ.

Джерело: Управління податкової міліції ДПА в Івано-Франківській області