друкувати


Євген Гірник звітувався про роботу Фундації імені свого батька

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-05 02:00:58

Благодійна фундація ім. Олекси Гірника – це не передвиборчий піар-хід, а дієва громадська організація, - переконував сьогодні, під час прес-конференції в Івано-Франківську засновник фундації народний депутат України Євген Гірник, який звітувався за перші півроку діяльності структури.

З його слів, головною метою організації є пропаганда українських національних цінностей на прикладі подвигу Олекси Гірника, яку Фундація реалізує в трьох основновних площинах: історико-просвітницькій, екологічній та громадсько-політичній.

Так, активісти Фундації організували проведення волейбольного та шахового турнірів пам’яті О.Гірника для молоді Богородчанського та Калуського районів, реконструкція музею героя в Каневі, виділення коштів на створення в Богородчанах музею визвольних змагань, вироблення документації на встановлення пам’ятного знаку на честь О.Гірника в Калуші та просування питання щодо присвоєнню герою звання почесного громадянина міста хіміків, видання книжок про Олексу Гірника та організація поїздки 25 учнів прикарпатських шкіл до Канева, де вони візьмуть участь в церемонії вручення премії імені О.Гірника, що відбуватиметься 22 травня, в день народження героя.

Автор: Сергій БІЛИЙ