друкувати


Найкращого оратора визначив «Принцип Colisio»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-01 03:00:47

Актуалізація ораторського мистецтва та інтелектуальних здібностей молодих івано-франківців. Таку мету поставили перед собою організатори ділової гри «Принцип Colisio», яка пройшла днями в Культурно-мистецькому центрі «Є», що в Івано-Франківську.

Ініціатором проведення гри став місцевий громадський активіст Дмитро Кліт, якого, за його власним зізнанням, надихнули на це двоє людей: Володимир Ворошилов – автор всесвітньо відомої інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?» та Радислав Петрів – автор ораторських змагань «Політик слем». Всебічну підтрику йому надало керівництво «Студентського братства».

Як стверджує пан Дмитро, гра відбувалась в три раунди. В першому кожен з п’яти учасників повинен був зачарувати глядачів палкою промовою на задану тему. В даному випадку загальною тематикою змагань стали питання Болонського процесу в українській освіті. Другий раунд передбачав відповіді учасників на запитання, які хлопці обирали за принципом лотереї. Що ж до третього, завершального етапу, то він був найважчим, адже кожному гравцю тут довелося завести дискусію з глядацькою залу і вийти з неї, як то кажуть, на висоті. Переможця визначали глядацьким голосуванням. За його результатами перемін Віталій Хлюпо. Крім того, спонсори проекту визначили автора найбільш резонансного питання, яким стала Юлія Якимечко.

Автор: Сергій БІЛИЙ