друкувати


Т.Гаврилів презентував другу частину свого «Чарівного світу»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-01 11:00:20

«Чарівний світ. Тоді». Таку назву носить друга частина роману-трилогії письменника Тимофія Гавриліва, яку він презентував 31 березня в Івано-Франківському Культурно-мистецькому центрі «Є». Книга побачила світ у видавництві «Кальварія» і, за висловом поетеси Галини Петросаняк, є щонайменш не гіршим за першу частину – «Чарівний світ. Тепер».

Як стверджує автор, додаткова назва роману «Тоді» свідчить про те, що книга описує час, який передував подіям першої частини. Втім, якщо «Чарівний світ. Тепер» на писаний від імені автора, а тому передає саме авторські внутрішні переживання, то друга частина книги написана від імені головного героя. «Це частина історії самого героя та спільноти до якої він належав, – розповідає пан Гаврилів, – Написана вона у формі щоденника». Відтак, головний герой виступає таким собі хроністом маленької спільноти, крізь призму якої розглядається все наше суспільство.

Найцікавішим є той факт, що йдеться про спільноту… безхатченків. Як стверджує пан Гаврилів, писати про цю категорію людей було нелегко. Довелося протягом тривалого часу спостерігати за їх поведінкою, манерами тощо.

Все це дало підстави Галині Петросаняк говорити про роман «Чарівний світ. Тоді» як про роман з подвійним, а то й потрійним дном, де крім досить цікаво змальованої поверхневої частини – опису життя двох людей, є ще й друге – метафоричне дно.

Автор: Сергій БІЛИЙ