друкувати


На Коломийщині перебувала делегація з Канади

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-30 12:15:38

28 березня 2011 року Коломийщину відвідала делегація з Канади у складі 20 старшокласників та батьків української школи м.Едмонта, які відвідують Україну з метою ознайомлення з традиціями, культурою, освітою та духовністю нашої країни.

Благодійний фонд "Світ для дітей" діє понад десять років. Засновником і директором фонду є Галина Микитюк. Нині центральний офіс знаходиться у м.Львів, Луцьку та Івано-Франківську. У 2003 р. для ансамблю сопілкарів з Лісного Хлібичина фондом було закуплено костюми та сценічне взуття, чотири швейні машинки, щоквартально надходить матеріальна допомога. На даний час діє Програма "Здоров'я", згідно з якою дітям, які потребують медичної допомоги, надається безкоштовне лікування. Було організовано екскурсію до міст Львів, Олександрія, відбулася зустріч в Івано-Франківському драматичному театрі з психологом та перегляд п’єси "Кайдашева сім'я". Посильна допомога надавалася дітям з сіл П'ядик і Велика Кам'янка.

Делегація зупинилася в готельно-відпочинкому комплексі "Вербіж", що в селі Верхній Вербіж Коломийського району. Офіційно їх зустріли заступник голови райдержадміністрації Леся Білищак, начальник відділу освіти райдержадміністрації Мирослав Бодейчук та головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Микола Кісилейчук. На подвір'ї закладу лунали гуцульські мелодії. Від імені голови Коломийської районної державної адміністрації Михайла Негрича гостей привітала заступник голови райдержадміністрації Леся Білищак. В залі на учасників чекали подарункові пакети від голови райдержадміністрації Михайла Негричана добру згадку про Коломийщину. Концерт, який представили колективи художньої самодіяльності, змусив гостей гучно аплодувати. Гуцульські переспіви та мелодії, вокально-хореографічні композиції, танці викликали справжню радість у присутніх. Виступи дарували учні Ковалівської ЗОШ І-ІІІ ст. "Берегиня", керівник Юзюк Г.П., дитячий оркестр народних інструментів Мишинської ЗОШ І-ІІ ст., керівник Андрусяк М.М., хореографічна група ансамблю пісні і танцю "Трембіта" Мишинської ЗОШ І-ІІ ст.. керівник Андрушко Г.М., фольклорний ансамбль учнів ці вчителів Великоключівської ЗОШ І-ІІІ ст.., керівник Юрійчук Н.В. Завершився виступ в’язанкою гуцульських мелодій у виконання оркестру народних інструментів Мишинського Будинку культури та коломийкою, на яку були запрошені всі гості. Кожен виступ супроводжувався щирими оваціями. Від імені школи, дітей та їхніх батьків за теплий гостинний прийом дякували вчителька, яка відмітила, що сьогоднішнє дійство є величезною потіхою, адже діти, які прибули на Коломийщину – друге, третє і четверте покоління, для яких так важливо, що їхні батьки зберегли культуру і духовність.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА