друкувати


В.Федоришин виборов бронзу чемпіонату Європи з вільної боротьби

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-30 01:15:00

Вчора, розпочався чемпіонату Європи з вільної боротьби. Змагання відбуваються у німецькому Дортмунді.

У перший день турніру у категорії до 60 кг виступив лідер української національної збірної Василь Федоришин. Калуський спортсмен не зміг пробитися до фіналу, однак йому вдалося вибороти бронзову медаль.

Останнім часом для нашого краянина вже стало недоброю традицією на подібних стартах отримувати важкий жереб. Ось і цього разу вже з першої сутички калушанин боровся з титулованим опонентом. Першим суперником Федоришина став азербайджанець Тогрул Аскеров (чемпіон Європи та срібний призер минулорічного юніорського чемпіонату світу). Обидва періоди у сутичці були за українцем — 2:0.

Наступним на килим проти Федоришина вийшов турок Хаккі Гурел, призер юніорського чемпіонату Європи, студентської універсіади, а цього року він переміг на турнірі серії «Гран-прі» в Туреччині. Цього разу перемога Василю далася трохи складніше 0:1; 1:0; 3:0.

А от дворазового віце-чемпіона Європи француза Дідьє Паіса наш борець здолав без особливих проблем: 3:0, 3:0. У своїй четвертій, півфінальній, сутичці Федоришин зустрічався з албанцем Сахітом Прізрені. Супернику на відміну від Федоришина у Дормунді явно пощастило з турнірної сіткою. Несподіваний результат 2:1; 1:1 на користь албанця.

Попереду були втішні сутички і вихованець заслуженого тренера України Ігоря Барни не збирався здаватись. Федоришин боровся з переможцем першої втішної сутички німцем Марселем Евалдом, який у своєму здобутку вже має європейські бронза і срібло. У першому періоді Василь буквально «задавив» німця — 6:0, а у другому втримав перевагу 1:0 і здобув бронзову медаль.

Цього дня бронзову медаль виборов ще один представник України, дебютант чемпіонату Європи Павло Олійник. У четвер, 31 березня, на дортмундські килими вийде ще одна підопічна Ігоря Барни — віце-чемпіонка Європи, чемпіонка України Ірина Харів.

Джерело: sport.if.ua