друкувати


У Європі хочуть заборонити їздити на бензині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-29 09:15:54

Єврокомісія запропонувала до 2050 року заборонити використання в містах автомобілів з бензиновими двигунами. Про це йдеться у представленій сьогодні Єврокомісією "білій книзі з транспорту".

"Це не законодавчий акт, це концепція", - заявив єврокомісар з питань транспорту Сийм Каллас. Каллас також наголосив, що "біла книга" - це не порожня фантазія. На її основі будуватиметься стратегія розвитку європейського транспорту в найближчі десятиліття, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Поки ця концепція містить 4 глобальних цілі. По-перше, виключити використання в містах класичних машин з бензиновим двигуном. По-друге, довести до 40% долю авіаційного палива з низьким вмістом вуглецю. По-третє, понизити як мінімум на 40% викиди парникових газів на морському транспорті. Нарешті, по-четверте, перекласти половину автомобільних перевезень пасажирів на залізничний (включаючи монорейковий) і водний транспорт, повідомив єврокомісар.

Каллас вважає, що поставлені цілі є досить реалістичними. За його словами, до середини століття ця програма дозволить скоротити на 60% вуглецеві викиди в атмосферу на транспорті. На реалізацію цієї програми в масштабах ЄС знадобиться близько 1,5 трлн євро.

Джерело: ТСН