друкувати


Премія імені Віталія Смоляка матиме чотири номінації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-29 09:00:29

Головна театральна нагорода Івано-Франківщини – премія імені Віталія Смоляка відтепер присуджуватиметься за новими правилами.

За словами заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації з гуманітарних питань Романа Іваницького, відтепер премія присуджуватиметься раз на два роки, а не на три, як це було досі, і матиме чотири номінації: краща чоловіча та краща жіноча акторська робота, краща постановка та краща сценографія.

Як стверджує пан Іваницький, необхідність коректувати умови присудження премії виявилась при прийнятті рішення щодо визначення цьогорічного лауреата. «Нам довелося оцінювати, – розповідає заступник губернатора, – дві неспівставимі між собою роботи: роботу окремого актора та цілу виставу». Йдеться, зокрема, про гру артистки Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Івана Франка Галини Баранкевич у виставі «Маруся Чурай» та виставу Івано-Фраківського обласного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки «Егле – королева вужів». Врешті-решт вирішено було порушити усталений порядок, який передбачав присудження лише однієї премії, і присудити нагороду обом домінантам. Щоб уникнути подібних казусів в майбутньому, і були внесені відповідні зміни до положення.

Автор: Сергій БІЛИЙ