друкувати


Засідання виконкому Коломийської міськради відбувалось в нетрадиційному форматі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-25 03:45:59

23 березня 2011 року о 14.00 год засідання виконкому Коломийської міської ради відбувалось в нетрадиційному форматі. Спочатку в залі засідань міської ради відбулась його перша частина.

Всього на порядок денний виносилось 42 питання, розгляд яких розпочався з питання "Про стан використання коштів та збереження комунального майна", по якому доповів заступник Коломийського районного регіонального контрольно-ревізійного відділу Томенчук Микола Йосипович.

Члени виконкому прийняли рішення по питанню "Про хід виконання рішення виконкому від 08.09.2010р. № 250 "Про стан дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, легалізації заробітної плати та погашення заборгованості з її виплати".

Керуючий справами виконкому Грицан Андрій Васильович доповів по двох питаннях, зокрема "Про затвердження Положення про відзнаки міського голови" та "Про внесення змін до складу адміністративної комісії при виконкомі міської ради".

Члени виконкому затвердили новий склад комісій: з присудження Коломийської міської літературної премії імені Тараса Мельничука, по визначенню претендентів до Книги шани міста Коломиї, міської евакуаційної комісії, зареєстрували громадське формування з охорони громадського порядку "Щит". Затверджено перелік міських спеціалізованих служб цивільного захисту Коломийської міської підсистеми Єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, а також склад комісії по визначенню технічного стану будинків і квартир.

Розглянувши звернення ВАТ "Коломийське АТП" та приватних перевізників, на основі розрахунків та, враховуючи підвищення цін на паливно-мастильні матеріали на 30 %, ріст заробітної плати — 82 %, плати за воду — 45%, плати за газ — 66%, плати за землю — 212%, виконком встановив з 1 квітня 2011 року новий тариф - за одну поїздку на міському маршруті в автобусах та мікроавтобусах в розмірі 2 гривні з 6.00 до 21.00 години і в розмірі 3 гривні з 21.00 до 24.00 години. Під час навчального періоду (з 1 вересня по 1 червня) встановлено проїзд для дітей шкільного віку в розмірі 1 гривня, а дошкільного віку — безкоштовно.

Вирішено надати повноваження по справлянню збору за паркування автотранспорту в центральній частині міста комунальному підприємству "Коломийська муніципальна дружина" терміном на 5 років у визначених місцях.

Прийнято ряд рішень щодо надання дозволу на відчуження житла на розприватизацію квартири, дарування земельних ділянок, про піклування над неповнолітньою, затверджено висновки про доцільність позбавлення батьківських прав, визначення місця проживання малолітньої дитини.

Розглянуто 9 питань щодо оформлення права власності на об'єкти нерухомого майна, надання дозволу на відчуження житла, на дарування земельних ділянок, продовження дозволу на розміщення зовнішньої реклами, впорядкування адресних номерів в гуртожитку по вул.Степана Бандери, 15, передачу на баланс Коломийському міськрайонному центру зайнятості приміщень по бульвару Лесі Українки, 47. Заслухано і прийнято рішення щодо взяття та зняття з квартирного обліку, надання службового житла, передачу основних засобів з балансу управління економіки міської ради на баланс Коломийської міської ради та відділу управління комунальним майном міської ради.

Друга частина засідання відбувалась у приміщенні ЗОШ №6 І-ІІІ ступенів, де члени виконкому розглянули перші чотири питання порядку денного, а саме:

- "Про стан розвитку та удосконалення навчально-виховної роботи позашкільних навчальних закладів та дитячо-юнацьких спортивних шкіл (доповідала начальник управління освіти міської ради Грицан Марія Миколаївна);

- "Про діяльність Фонду підтримки підприємництва "Коломийський бізнес-центр" (доповідав виконавчий директор ФПП "Коломийський бізнес-центр" Галайчук Віталій Васильович);

- "Про програму соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2011 рік" (доповідала начальник управління економіки Гранда Ольга Миколаївна);

Розгляд основного питання вирішено було провести саме в ЗОШ №6 І-ІІІ ступенів тому, що саме ця школа є профільною щодо розвитку позашкілля, зокрема роботи найрізноманітніших гуртків технічної творчості школярів. В цьому переконались члени виконкому і всі учасники засідання. У вестибюлі школи всіх зустрів прекрасний духовий оркестр, який виконав кілька відомих творів, а на столах милували око акуратно виставлені роботи членів гуртків в'язання, гачкування, писанкарства, авіамоделізму, вишивки, тощо. Потім всі переглянули матеріально-технічну базу школи, зокрема, прекрасний плавальний басейн, а також спортивні зали, які потребують негайного ремонту. У актовому залі всіх вітав своїм прекрасним виконанням танцювальний колектив наймолодших школярів "Грація".

Все це свідчить про професійну підготовку до розгляду основного питання порядку денного начальника управління освіти міської ради Грицан Марії Миколаївни, яка змістовно, з використанням технічних засобів і слайдів ґрунтовно доповіла присутнім про роботу позашкільних закладів освіти міста.

Як відзначила доповідач, третина школярів міста охоплена позашкіллям, успішною є робота більшості гуртків, зокрема художньої самодіяльності шкіл міста. У 2010 році на обласному огляді учнівської художньої самодіяльності художні колективи Коломиї завоювали гран-прі, а в 2009 році — перше місце. В обласному рейтингу позашкільних навчально-виховних закладів еколого-натуралістичного профілю за 2010 рік навчально-виробничий центр творчості учнівської молоді зайняв друге місце. Дитячо-юнацька спортивна школа №1 в обласному конкурсі на кращу організацію роботи кожного року завойовує призові місця. За результатами перевірки у 2009 році регіональною атестаційною комісією Будинок дитячої та юнацької творчості атестовано за рівнем "атестований з відзнакою".

Недостатнім є фінансування на забезпечення матеріально-технічної бази, на проведення поточних та капітальних ремонтів, заміну опалення.

Проблемою позашкільних навчальних закладів залишається комп'ютеризація та підключення до мережі Інтернет.

По даному питанню члени виконкому прийняли відповідне рішення, зокрема, провести впродовж квітня-травня 2011 року в позашкільних навчальних закладах моніторинг гурткової роботи та за результатами моніторингу вдосконалити мережу гуртків, а на засіданні колегії управління освіти у травні 2011 року заслухати звіт роботи директорів навчально-виробничого центру творчості учнівської молоді та тренерів дитячо-юнацької спортивної школи №2.

Всього прийнято 44 рішення.

У роботі засідання виконкому взяв участь начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді і спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації Карабін Мирослав Євгенович.

Засідання виконкому відбулось оперативно, злагоджено, незважаючи на велику кількість розглянутих питань

Джерело: Відділ організаційно-аналітичного забезпечення Коломийської міської ради