друкувати


Відкрито неврологічне відділення Коломийської ЦРЛ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-23 02:35:17

Неврологічне відділення центральної районної лікарні налічує 34 медичних працівників, з них 4 лікарі-неврологи надають посильну медичну допомогу. Загалом лікарів такого напрямку є 12. У неврологічному відділенні функціонує 14 палат. Окрім того, у відділенні є сестринська, ординаторська, сестринський пост та маніпуляційний кабінет.

22 березня 2011 року відбулося відкриття неврологічного відділення після капітального ремонту. Роботи виконано на суму 1 млн 500 тис. грн. За кошти районного бюджету закуплено: 18 холодильників на суму 36.810 тис.грн, 18 лікарняних ліжок на суму 33,210 тис.грн, 44 тумбочки на суму 35.816 тис.грн, 51 одіял на суму 15,810 тис.грн, 40 матраців на суму 7,400 тис.грн та 46 подушок на суму 2,760 тис.грн. Крім того, придбано медичне обладнання: кардіомонітор, відсмоктувач та електрокардіограф на загальну суму 56 тис.грн.

У 2010 році надійшла гуманітарна допомога з Німеччини від Вольганга Шуманна: 84 ліжка, 37 тумбочок, 15 матраців на суму 800 тис.грн. З неї – 28 функціональних ліжок у неврологічне відділення на суму 420 тис.грн.

На відкриття прибули високі гості: начальник головного управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації Микола Олійничук, голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич, міський голова Ігор Слюзар та гості з Румунії: генеральний директор компанії "Раміра" Бая-маре, Думітру Матеі та представник Повітових Рад в Україні Ясен і Марамуриш професор Месарош Микола Іванович.

За словами Михайла Негрича, 2011 рік оголошено роком розвитку медицини, і влада все робитиме для того, аби до кінця листопада завершити оновлення відділень лікарні. Він подякував меценатам, які надали матеріальну допомогу: обласним та районним депутатам, зокрема, Петру Ладижинському за 10 подарованих телевізорів.

Вітав з відкриттям і Микола Олійничук, який зазначив, що на Коломийщині працюють зразкові лікарі, яким, окрім професійності і знань, вкрай потрібне технічне переоснащення. Голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк віднайде кошти для придбання медичного обладнання і для Коломийщини. Оновлене неврологічне відділення має вигляд європейської клініки. Він висловив вдячність за розуміння тим, хто використав кошти за призначенням, і тим, хто не залишився осторонь.

З подією вітали міський голова Ігор Слюзар, головний лікар ЦРЛ Ірина Садов'як, завідуюча неврологічним відділенням Марія Андріїв.

Віднині хворі, яким надаватиметься медична допомога в оновленому відділенні, користуватимуться багатофункціональними ліжками, санвузлами, створеними належними умовами, і, звичайно, будуть оточені професійною медичною увагою.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА