друкувати


«Серце до серця»: Допоможемо хворим дітям разом!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-23 05:15:51

23 березня заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Роман Іваницький провів нараду щодо організації роботи з проведення на території області з 1 по 15 травня Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» з метою допомоги дітям, хворим на цукровий діабет.

Дано доручення підготувати проект розпорядження голови обласної державної адміністрації щодо підтримки у проведенні акції, затвердити організаційний комітет, широко висвітлювати через засоби масової інформації області хід підготовки та проведення акції. В період з 1 по 15 травня максимально залучати волонтерів з числа членів молодіжних і дитячих громадських організацій, учнів загальноосвітніх, позашкільних закладів, студентів професійно-технічних, вищих навчальних закладів, працівників мережі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, охорони здоров’я, культури, спорту до суспільного збору коштів під час проведення запланованих спортивних змагань, конкурсів плакатів, малюнків, ігротек, благодійних концертів, фестивалів, форумів.

Довідково: За підсумками проведення у 2010 році Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця», яка мала на меті допомогу новонародженим дітям з різними вадами через суспільний збір коштів, Івано-Франківська область зайняла IV-е місце із 27 адміністративно-територіальних одиниць держави із зібраними коштами у сумі 190 239,71 грн. На ці кошти вже закуплено медичне обладнання та найближчим часом буде передано дитячим медичним закладам (неонатальним центрам).

У 2009 році, в рамках всеукраїнської акції «Почуйте всі!» щодо благодійної допомоги дітям з вадами зору, яка проводилась Всеукраїнським благодійним фондом «Серце до серця» за участю Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківська область зайняла V-е місце із 27-ми територіальних одиниць держави із зібраними коштами у сумі 156 971,54 грн. За підсумками акції 2009 року передано обласній дитячій клінічній лікарні для надання безкоштовної медичної допомоги дітям з вадами зору наступне медичне обладнання: 1) педіатричний авторефрактор plusoptiX A09; 2) автоматичний проектор знаків офтальмологічних таблиць ACP-8 Тип F; 3) підставка настільна під ACP-8; 4) офтальмоскоп Beta-200C 2,5V.

Джерело: Управління у справах сім'ї та молоді Івано-Франківської ОДА