друкувати


Польоти пройшли на «відмінно»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-23 04:15:36

Командир 114-ї бригади тактичної авіації полковник Сергій Биховець задоволений. Ще б пак! Всі поставлені на польотний день завдання виконані на «відмінно». І льотчики, і техніки, і аеродромна служба працювали злагоджено, як механізм швейцарського годинника. Протягом дня пілоти виконали низку вильотів в задані квадрати, відпрацювали елементи повітряного бою, вдосконалили свої навички з польоту в складних метеоумовах та у вечірній час.

Загалом з початку року середній наліт на льотчиків цієї бригади склав уже приблизно 5 годин, а на всю частину близько 100 годин, проведених у повітрі.

– На даний момент наша частина повністю готова до виконання всіх поставлених завдань з оборони мирного неба України, – запевняє полковник Сергій Биховець.

Нагадаємо, що 114-та бригада тактичної авіації – це унікальне і потужне військове об’єднання, на озброєнні якого знаходяться легкі фронтові винищувачі МІГ-29. Військові пілоти охороняють західний повітряний кордон нашої держави, але при потребі можуть перехопити або знищити порушника повітряного простору в будь-якій точці України. За словами командування бригади, з початку року пальне для проведення учбово-тренувальних польотів виділяється відповідно до планів бойової підготовки. Дуже добрим підкріпленням стало виділення двох авіаційних двигунів, які надійшли за сприяння Міністра оборони України. Це дозволило ввести в стрій ще один бойовий літак.

Зараз особовий склад бригади готується заступити на бойове чергування з охорони повітряного простору України.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ. Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони