друкувати


630 пачок цигарок виявлено сьогодні вранці прикордонниками

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-23 04:00:14

630 пачок вітчизняних цигарок виявлено сьогодні вранці прикордонниками Чопського прикордонного загону в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення "Тиса".

Близько 4.00 години в пункт пропуску "Тиса" на виїзд з України для проходження прикордонного контролю прибув 40-річний громадянин України, що слідував легковим автомобілем марки "Мерседес", української реєстрації.

Виходячи з нетипової поведінки водія та наміру якнайшвидше пройти всі види контролю, прикордонниками було ініційовано здійснення поглибленого огляду транспортного засобу. В результаті огляду спільною прикордонно-митною оглядовою групою було виявлено цигарки марки "VICEROY" та "Прилуки особливі", більша частина яких, а це 420 пачок, знаходилися в паливному баці автомобіля, ще 120 пачок "народний умілець" приховав у запасному колесі, доступ до яких став можливим після демонтажу колеса, а решту 90 пачок приховав у двох передніх лонжеронах.

За оцінкою експертів вартість не задекларованих та прихованих цигарок досягає близько 5 тисяч гривень. Разом з тим на підставі ст. 377 Митного кодексу України також було вилучено легковий автомобіль марки "Мерседес", 1979 року випуску, сума оцінки якого склала майже 16 тисяч гривень.

Автор: Сергій БРОВКО, начальник прес-служби Чопського прикордонного загону