друкувати


Коломийська ОДПІ: Вивчаємо «Податковий кодекс»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-22 10:00:27

«Новації в оподаткуванні. Особливості адміністрування податку на доходи фізичних осіб згідно норм Податкового кодексу України. Декларування доходів громадян» семінар на таку тему провели фахівці Коломийської ОДПІ в залі Народного дому. У заході взяли участь понад 500 учасників - бухгалтерів підприємств, неприбуткових установ та організацій, приватних підприємців.

Відкриваючи семінар перший заступник начальника інспекції Мирослава Бундзяк зазначила, що із введенням в дію з 1 січня 2011 року Податкового кодексу одним із найважливіших завдань для податківців стало забезпечення організації роботи з роз’яснення норм Податкового кодексу та практики його застосування, проведення просвітницької роботи серед платників податків. Було акцентовано увагу учасників семінару на тому, що вперше, особи, які мають статус податкових агентів зобов‘язані подавати за місцем їх реєстрації податкову декларацію з податку на доходи фізичних осіб за базовий податковий період. Така декларація подається незалежно від того, виплачує чи ні доходи платникам податку податковий агент протягом звітного періоду, за січень і лютий місяці платники мають подати декларацію до 20 березня, надалі щомісячно до 20 числа місяця наступного за звітним.

В ході семінару платників податків проінформовано про особливості оподаткування доходів фізичних осіб відповідно до розділу IV Податкового кодексу України. Зокрема начальник відділу контрольно-перевірочної роботи управління оподаткування фізичних робіт Світлана Новосад зупинилася на основних питаннях порядку нарахування, утримання, та сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб, порядку заповнення та подання розрахунку за формою № 1 ДФ, порядку застосування податкової соціальної пільги у 2011 році, роз‘яснила порядок заповнення щомісячної податкової декларації з податку на доходи фізичних осіб.

Про хід кампанії декларування доходів громадян та її особливості, право на податковий кредит говорила на семінарі Оксана Жураківська - начальник управління оподаткування фізичних осіб.

Про порядок розгляду звернень громадян, отримання податкових консультацій, відповідальність платників податків говорила на семінарі начальник відділу масово-роз‘яснювальної роботи та звернень громадян Наталія Максим‘юк.

В ході семінару надано відповіді на запитання платників податків.

Джерело: Коломийська ОДПІ