друкувати


М.Вишиванюк має намір створити на Прикарпатті екологічну поліцію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-21 04:00:58

Під час зустрічі зі студентами та викладачами Інституту туризму Прикарпатського національного університету ім.Василя Стефаника, що відбулася минулої суботи в актовому залі, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк заявив про свій намір створити в області екологічну поліцію.

За його словами,екологічна поліція може бути створена за територіальним принципом і працювати на самофінансуванні, без залучення бюджетних коштів. Мовляв, 50% від штрафів йтиме на її утримання, решту – до місцевих бюджетів.  

Цю ідею Михайла Вишиванюка підтримав учасник зустрічі Надзвичайний і Повноважний Посол України, Посол з особливих доручень МЗС України, член Президії УРМ Валерій Цибух. За його словами, в багатьох країнах Європи створена туристична поліція.

Водночас голова ОДА запевнив учасників зустрічі: «Найближчим часом буде вирішено питання щодо будівництва на теренах області заводу з переробки сміття».

Михайло Вишиванюк відповів на численні запитання студентів, зокрема що роблять Україна і Прикарпаття з підготовки до зимової Олімпіади 2022 року, про проведення якої на Буковелі, у Карпатах, свого часу заявив Президент України Віктор Янукович.

«Все залежить від того, як ми підготуємося до неї у плані створення необхідної інфраструктури, – наголосив голова ОДА. – А на разі, ми з вами, тут я розраховую на фахівців галузі туризму, повинні переконувати своїми знаннями і гостинністю, і робити усе можливе і неможливе, щоб Олімпіада 2022 року, якщо вона буде в Україні, проходила в тому числі і на наших к теренах. Бо Олімпійські ігри, як і європейські чи світові чемпіонати – це величезний поштовх для країни і території їх проведення. За словами Михайла Вишиванюка, між трьома Карпатськими областями Івано-Франківською, Львівською і Закарпатською триває здорова конкуренція, яка піде на користь цим областям.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА