друкувати


У джаз-клубі прем'єра проекту «Відчуваю!»: абстрактне мистецтво vs сучасна музика

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-21 01:15:47

24 березня, четвер, о 20:00 у «ДжазКлубі.Львів» відбудеться прем'єра проекту «Відчуваю!», який поєднує імпровізаційну музику із абстрактним живописом.

Твори провідних українських абстракціоністів (Сільваші, Янович, Логов, Тремба, Небесник...) музично осмислюватимуть, відчуватимуть і транслюватимуть патріарх української контемпорарі-музики саксофоніст Юрій Яремчук та кращий джазовий барабанщик країни Ігор Гнидин.

Відчуваю! Абстрактне мистецтво vs сучасна музика: Проект “Відчуваю!” - це спільна творчість художників і музикантів, поєднання двох стихій: абстрактного живопису і сучасної музики. Картини художників інспірують музикантів

на творення композициій та спонтанних звукових ремінісенцій. Все діється в єдиному творчому енергетичному культурному полі, яке затягує в себе всіх присутстніх, вириваючи їх із контексту соціальних проблем”. Юрій Яремчук

Куратором проекту є Павло Гудімов.

Місце: арт-кав'ярня «Квартира 35» (м.Львів, вул. Вірменська, 35, «Дзиґа» 2-ий поверх)

Платний вхід - 50 грн, для членів «Jazz Club.Lviv» та Етноклубу - 25 грн.

Довідка: Юрій Яремчук. Композитор та інструменталіст, грає на тенор- і сопрано-саксофоні, кларнеті, фортепіано.

Яремчук працює у різних стилях (free jazz, contemporary music, improvisation music) та є майстром різноманітних сучасних технік гри на саксофоні (мультифони, слеп, подвійне стаккато). У своїх сольних концертах надає перевагу вільній імпровізації. Юрій Яремчук писав музику для театру, брав участь у багатьох авангардних виступах за участю художників, театралів і танцюристів.

Юрій Яремчук є лідером численних джазових фестивалів, акцій, хепенінгів, фестивалів нової імпровізаційної музики.

Ігор Гнидин. Координатор "JazzClub.Lviv" . Один із кращих барабанщиків України.

Плідно працює як композитор і виконує свою музику в проекті «ShockolaD». У рамках стипендіальної програми «Gaude Polonia» навчався у Чеслава Бартковського та Анджея Ягоджінського.

У 2010р. став стипендіатом Кеннеді Центру у Вашингтоні. Також у 2010 році Ігор переміг у всеукраїнському конкурсі барабанщиків "V-drums", компанії Roland.

До Клубу можна зголоситися безпосередньо на зборах (координатор - Ігор  Гнидин) або надіслати листа на адресу dzygajazz@gmail.com