друкувати


В Івано-Франківську перебувала польська делегація

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-15 04:15:12

Перспективи на значне розширення співробітництва між Івано-Франківськом і польським містом Кошалін окреслились під час візиту офіційної делегації уряду цього міста в наш обласний центр.

Наша співпраця із Кошаліном триває з 2004 року і охоплювала до сих пір освітянську сферу. Цього разу на запрошення міського голови Віктора Анушкевичуса візит поляків відбувався в рамках проведення переговорів про співпрацю між установами культури поріднених міст Івано-Франківська й Кошаліна, знайомства з мистецькими колективами міста з метою запрошення до участі в XX Фестивалі української культури в Польщі.

Відбулася зустріч членів делегації із заступником міського голови з гуманітарних питань Михайлом Вересом та керівниками управлінь міськвиконкому. На ній обговорювались шляхи співробітництва в культурній, економічній, освітній та туристичній сферах. Також обговорювалась перспектива угод про співпрацю між культурними установами міст Івано-Франківська і Кошаліна.

Заступник Президента Кошаліна Адам Шалек висловив сподівання на тісну співпрацю в напрямках залучення інвестицій, розвитку підприємництва, культури, освіти та спорту.

Також відбулася зустріч директора Балтійського драматичного театру ім. Юліуша Словацького в Кошаліні Здзіслава Деребецкі з директором Івано-Франківського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Івана Франка Ростиславом Держипільським, під час якої обговорювались можливості участі творчої групи театру у Фестивалі української культури в Польщі. Польська делегація побувала на постановці вистави «Нація» за мотивами однойменного роману Марії Матіос.

Польські гості також взяли участь в урочистій церемонії нагородження лідерів економічного прогресу Івано-Франківська «Тріумф-2010».

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК