друкувати


Intel і Lenovo представили черговий учнівський нетбук

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-13 01:00:36

Після того, як у середині минулого року учнівський нетбук представив HP, а наприкінці року - компанія CTL, настала черга Lenovo. Правда, китайці не стали розробляти пристрій з нуля, а взяли за зразок еталонний дизайн Intel, відомий як Classmate PC. Як наслідок, Lenovo Classmate + PC відрізняється від Intel Classmate PC тільки лише логотипом китайської компанії на кришці.

Як і більшість інших учнівських ПК на базі референсного дизайну Intel, Lenovo Classmate + PC побудований на платформі Intel Atom. У даному випадку використовується чіпсет NM10 Express і процесор Atom N455, що працює на частоті 1,66 Ггц. Нетбук оснащений матовим екраном діагоналлю 10,1 дюйма, адаптерами Ethernet і Wi-Fi 802.11b/g/n, слотом для карт пам'яті SD, SDHC і MMC, камерою роздільною здатністю 1,3 Мп і двома динаміками потужністю 1,5 Вт кожен. Об'єм оперативної пам'яті пристрою може становити 1 або 2 ГБ, а замість HDD об'ємом 160 або 250 ГБ можуть використовуватися SSD об'ємом 8 або 16 ГБ.
 
Апарат може бути укомплектований однією з трьох акумуляторних батарей: стандартною (до 3 годин роботи в автономному режимі), шестикомірковою ємністю 4400 мАг (до 7 годин автономності) і шестикомірковою ємністю 5200 мАг (до 8,5 годин автономності). При використанні стандартної АКБ маса пристрою становить 1,33 кг, при установці шестикоміркових акумуляторів маса збільшується до 1,54 кг.

На відміну від більшості інших нетбуків-клонів Intel Classmate PC, доступних приватним клієнтам, Lenovo Classmate + PC буде поставлятися партіями безпосередньо освітнім установам. І перше замовлення вже отримано: навесні 158 000 нетбуків будуть відвантажені до столиці Аргентини Буенос-Айрес. Хороший старт, чи не так?

Джерело: www.ixbt.com