друкувати


Маєш гевера? – Неси його до міліції

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-13 10:00:01

Автомат, 5 карабінів, чимало пістолетів, рушниць, та боєприпасів – загалом 125 одиниць незареєстрованої вогнепальної зброї, яка незаконно оберталась в Івано-Франківській області, потрапили до рук прикарпатських правоохоронців в ході розслідування 129 кримінальних справ, порушених лишень за перші два місяці поточного року.

Як повідомив днями начальник Управління МВС в Івано-Франівській області Василь Варцаба, фігурантам цих кримінальних справ загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 3 років.

Втім, для тих громадян, які зберігають незареєстровану зброю, проте з певних причин ще не потрапили до поля зору міліціонерів, існує цілком легальна можливість цілком легально уникнути участі їх колег-невдах. Так, зі слів пана Варцаби, з 1 березня поточного року в області оголошено місячник добровільної здачі зброї, в ході якого особи, які добровільно здадуть правоохоронцям наявну у них вогнепальну зброю, цілком звільняються від кримінальної відповідальності. З даної можливості вже встигли скористатись 28 мешканців Прикарпаття.

Автор: Сергій БІЛИЙ