друкувати


Рятувальники навчали школярів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-11 02:15:27

На базі виставки-музею пожежно-рятувальної служби Івано-Франківщини пройшли «Уроки безпеки» для вихованців шкіл обласного центру.

В ході зустрічі працівники служби МНС намагалися довести до школярів основні правила безпечної поведінки в побуті, яких слід обов’язково дотримуватись у повсякденному житті, а також вручили дітям тематичні пам’ятки інформаційно-застережуючого характеру.

В рамках проведення «Уроків безпеки» діти мали змогу поспілкуватись і з працівниками Річкового координаційного аварійно-рятувального центру.  Зокрема, під час зустрічі начальник аварійно-водолазної служби №1 міста Івано-Франківська Віктор Галько ознайомив дітей зі спеціальним спорядженням, яке використовують водолази в роботі, а також звернув увагу дітей на дотримання ними правил безпечної поведінки під час перебування поблизу водойм, щоб уникнути небезпеки.

До  проведення «Уроків безпеки» долучилися і працівники Мальтійської служби допомоги міста Івано-Франківська. Повчальним моментом на уроці стали продемонстровані інструктором служби Лесею Гунчак способи  надання потерпілій людині першої долікарської допомоги. Навички здійснення штучного дихання та непрямого масажу серця відпрацьовувалися на відповідному муляжі. Дехто з школярів спробували  одразу ж  закріпити свої знання.

Як зізналися діти, в ході уроку вони почерпнули для себе багато корисної та повчальної інформації.

Джерело: Центр пропаганди УМНС в Івано-Франківській області