друкувати


Для проведення весняних польових робіт планують залучити 39,8 млн грн кредитних ресурсів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-10 04:00:50

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк своїм розпорядженням утворив Робочу групу з питань забезпечення сільськогосподарських товаровиробників кредитами під час проведення комплексу весняно-польових робіт.

До складу новоствореної Робочої групи, яку очолив заступник голови облдержадміністрації Василь Брус, увійшли представники управління Національного банку України в області, обласного управління ВАТ «Ощадбанк», обласної дирекції ПАТ «Райффайзен Банк Аваль» та ін.

За словами Василя Бруса, 3,8 млн грн банківських кредитів прикарпатські аграрії уже отримали, а на 15 млн грн – оформили документи.

Довідково: 25 лютого на засіданні колегії облдержадміністрації заступник голови ОДА Василь Брус поінформував про те, що для проведення весняно-польових робіт сільгосппідприємства краю планують залучити 39,8 млн грн кредитних ресурсів.

Посівна площа сільськогосподарських культур під урожай 2011 року прогнозується 322,5 тис. га, що на 1 тис. га більше минулорічної. Зокрема, озимі зернові посіяно на 57,9 тис. га, з яких – 49,8 тис. га – пшениця. Під озимим ріпаком 16,6 тис. га. Ярими сільськогосподарськими культурами у поточному році планується засіяти 188 тис. га, у тому числі зернових та зернобобових – 77,8 тис. га, цукрових буряків 5,1 тис. га, що відповідно на 0,5 тис.га і 1,3 тис. га більше ніж торік.

Наразі, відповідно до запланованих обсягів посіву сільгоспвиробники області забезпечені кондиційним насінням ярих культур на 98 %, мінеральними добривами – на 67 %, захистами захисту рослин – на 55%.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА