друкувати


Три медалі на чемпіонаті України зі спортивної ходьби

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-03 10:15:56

Наші легкоатлети повернулися з Євпаторії. Там з 25 по 26 лютого проходив чемпіонат України зі спортивної ходьби. Представники Івано-Франківщини привезли додому три медалі – дві золоті та одну бронзову.

Нагороду найвищого гатунку на дистанції 10 000 метрів з результатом 44.50 здобув Мар’ян Пуляк (м.Рожнятів, тренер – І.Кравців). Ще одне «золото» виборола Ганна Суслик на дистанції 3 000 метрів (м.Калуш, тренер – М.Шевчук). Її показник -15.02.

На цій ж дистанції третьою дісталася фінішу Наталія Пчелінцева. Вихованка ОДЮСШ (тренер – Р.Туркалевич) показала результат 16.07.

«Дуже приємно, що Мар’ян Пуляк має шанси виступати у складі юніорської збірної, будучи ще юнаком. Це дуже велике досягнення. Зараз все буде залежати від того, як він проведе останній етап підготовки і чи потрапить під номером «3» до складу української збірної, щоби поїхати на Кубок Європи, а потім матиме шанси, боротиметься принаймні, потрапити на Юнацький чемпіонат світу.

З дванадцяти спортсменів, яких ми відрядили на чемпіонат, семеро дали нам залікові очки, здобувши 7-е загальнокомандне місце з 14-ти команд-учасниць. А це «золота» середина на українській арені, – відзначає президент Федерації легкої атлетики Івано-Франківської області Віталій Матешко. – Звичайно, якщо говорити про світовий рівень, то, безперечно, наші спортсмени не можуть на даному етапі в багатьох видах мріяти про нагороди. Але зараз є позитивні зміни: зі збірною командою зі спортивної ходьби на всі змагання і навчально-тренувальні збори офіційно їздять лікар і масажист. Раніше цього не було. Тенденція намітилася позитивна і я вірю, що спортивна ходьба, Івано-Франківська область зокрема, ще своє слово скаже», – підсумував Віталій Матешко.

Джерело: sport.if.ua