друкувати


Профілактична операція “Зимовий курорт” триває

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-03 09:15:32

Саме з метою забезпечення дотримання податкового законодавства суб’єктами господарювання, які надають послуги під час зимового курортного сезону, була запроваджена профілактична операція “Зимовий курорт”.

В першу чергу, це стосується потенційних платників податків, які в ході провадження своєї діяльності, можуть надавати послуги з організації дозвілля туристів, у сфері громадського харчування і виробництва продуктів харчування, готельного бізнесу та зеленого туризму.

В межах операції також відпрацьовуються й можливі схеми ухилення від оподаткування у сфері туристичного бізнесу. Адже ні для кого не секрет, що певна категорія суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність у тіні, тим самим позбавляють бюджет законних коштів та створюють неконкурентні умови для сумлінних платників податків. На таких бізнесменів чекає зовсім інший “податковий сервіс”.

Станом на 1 березня 2011 року створеними робочими групами, до складу яких входять і працівники податкової міліції, здійснено 477 перевірок суб’єктів господарювання. За результатами цих перевірок до бюджету донараховано понад 1,0 млн грн, з яких вже стягнуто 662,0 тис. грн. З незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму понад 2 млн грн

  З початку дії операції працівниками податкової міліції порушено 6 кримінальних справ, в тому числі 4 кримінальні справи пов’язані із протиправними оборудками з підакцизними товарами. Також, вжитими заходами виявлено 5 підпільних цехів, з яких 3 - по виробництву фальсифікованих алкогольних напоїв.

Джерело: Управління податкової міліції ДПА в Івано-Франківській області