друкувати


1 березня податківці перейшли на автоматичне відшкодування ПДВ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-01 02:32:46

Державна податкова служба від сьогодні, 1 березня, переходить на автоматичне відшкодування податку на додану вартість (ПДВ). Про це раніше заявляв голова Державної податкової служби Віталій Захарченко.

За словами Захарченка, це виконання доручення президента Віктора Януковича.

Прем'єр-міністр Микола Азаров раніше заявляв: "У мене немає сумнівів, що ми вирішимо проблему повернення ПДВ. У січні повернення ПДВ перекрив відповідний показник січня 2010 р. в 4 рази, а з 1 березня - у відповідності із закладеним у новий Податковий кодекс принципом - ПДВ буде повертатися автоматично ".

Автоматичний порядок відшкодування ПДВ, передбачений Податковим кодексом, значно спрощує процедуру і скорочує її терміни. Держкомпідприємництва вже погодило наказ податкової, що визначає відповідність платника критеріям на автоматичне відшкодування ПДВ.

Щоб отримати відшкодування ПДВ, платник податків не може перебувати в судових процедурах банкрутства, відомості про нього в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб і фізосіб підприємців мають бути достовірними і повними. У розрахунку беруть участь тільки показники, задекларовані платником самостійно у його податкової звітності та наявні в базах даних ДПС України.

Визначення відповідності платника податків зазначеним критеріям проводиться в автоматизованому режимі протягом 15 календарних днів після граничного терміну подання звітності.

Зазначимо, Міжнародний валютний фонд у рамках перегляду економічного співробітництва з Україною наполягав на переході на автоматичне відшкодування ПДВ, відповідно до Податкового кодексу.

Джерело: ТСН