друкувати


В Івано-Франківській області нелегальних перевізників майже немає

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-01 03:00:05

28 лютого Головна Державна інспекція автомобільного транспорту провела розширену нараду у м.Яремче щодо безпеки при здійсненні автомобільних перевезень. Відбулося обговорення проблем з виведення з ринку перевезень нелегальних перевізників, здійснення державного контролю дотримання перевізниками вимог діючого законодавства.

Заступник начальника Головної Державної інспекції автомобільного транспорту Євген Зіневич у коментарі прикарпатським журналістам зазначив: «Основні проблеми - це нелегальні перевізники, які поза законодавчим полем. В Івано-Франківській області нелегальних перевізників майже немає. Це завдяки роботі територіального транспортного управління. Зараз за завданням міністра ми відпрацьовуємо програму легалізації надання маршрутів».

На запитання представників ЗМІ, чи можна здійснювати пасажирські перевезення переобладнаними «бусами», з більшою кількістю крісел, Євген Зіневич відповів: «Переобладнаними «бусами» можна користуватися, коли власник має всі необхідні для цього документи, сертифікати та реєстрацію від органів державної автоінспекції. Проте, сьогодні є проекти документів на заборону виконання таких перевезень переобладнаними автобусами. Протягом 3-4 місяців заборона почне діяти».

В роботі яремчанської міністерської наради автотранспортників взяли участь начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури Івано-Франківської ОДА Павло Аврамченко та начальник відділу транспорту та зв′язку Сергій Подошва.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА