друкувати


Задокументовано 55 злочинів, пов’язаних зі збутом наркотичних засобів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-01 01:00:50

За останні дні лютого співробітники підрозділів боротьби з незаконним обігом наркотиків в Івано-Франківській області припинили злочинну діяльність декількох осіб, які збували наркотичні засоби.

Зокрема, в обласному центрі задокументовано протиправні дії 25-річної жінки, затриманої при реалізації психотропного засобу іноземного виробництва «Субітекс». Слід зауважити, що свого часу її вже засуджували саме за наркозлочини. Згідно з висновком суду, жінку не позбавляли волі. Припускалося, що умовне покарання стане для підсудної шансом почати нове життя. На жаль, цією можливістю жінка не скористалася. При затриманні у неї вилучено 2 конвалюти з пігулками «Субітексу», з якими вона пов’язувала надії заробити. Доречно зауважити, що вартість однієї пігулки на так званому чорному ринку наркотиків сягає 300 гривень.

За аналогічні незаконні операції з наркотичними засобами до кримінальної відповідальності притягується й 43-річний житель Калуша. У затриманого також вилучено пігулки «Субітекс», які він продавав неподалік місця проживання.

Тим часом в Коломиї в ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох осіб, пов’язаних між собою спільними інтересами заробляння грошей шляхом продажу марихуани. В одного з затриманих, 24-річного коломиянина, при поверхневому огляді було виявлено і вилучено 360 грамів наркозілля. Натомість в автомобілі його спільника оперативники виявили розфасований дурман в паперових пакуночках. Слідство ініціює в суді питання про взяття затриманих під варту.

Упродовж двох місяців поточного року міліція Івано-Франківщини задокументувала 55 злочинів, пов’язаних з фактами безпосереднього збуту наркотичних засобів. Фігурантами кримінальних справ є 16 осіб, майже всі вони заарештовані.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області