друкувати


Івано-франківський УБОЗ викрив збувачів підробленої валюти

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-28 04:15:51

На завершальній стадії документування злочинної діяльності групи осіб співробітники УБОЗ УМВС України в Івано-Франківські області затримали 3 мешканців краю віком 33-36 років з великою кількістю фальшивих банкнот загальною сумою понад 15 тисяч євро.

Як повідомив на брифінгу заступник начальника УБОЗ УМВС в області Василь Варваринець, дані особи займалися збутом фальшивок. Банкноти переважно номіналом 200 євро і 100 доларів виготовлені на високому поліграфічному рівні і мають такі ступені захисту, що запросто могли пройти через банківські установи. Так само з’ясовано, що зловмисники мали можливість збувати підроблену євровалюту у необмеженій кількості.

На сьогодні з’ясовано причетність до злочинної діяльності загалом п’яти осіб. У затриманих, крім того, вилучено 3 одиниці вогнепальної зброї.

За матеріалами УБОЗ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 статті 199 Кримінального кодексу України – збут іноземної валюти у великих розмірах, а також ст.263 - зберігання незаконної вогнепальної зброї.

З-поміж затриманих одна особа, яку є підстави припускати організатором злочинної групи, раніше вже притягувалася до кримінальної відповідальності. Проводяться подальші слідчі заходи, спрямовані на встановлення джерела походження підробленої валюти, а також всіх осіб, причетних до виготовлення фальшивок.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області