друкувати


Чемпіонкою України з пауерліфтингу стала Інна Оробець з Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-28 04:00:28

Сьогодні у Полтаві завершився чемпіонат України з пауерліфтингу. З 22 лютого найсильніші чоловіки та жінки України мірялися силою в цьому обласному центрі.

Цілу низку медалей з цих змагань привезли прикарпатські пауерліфтери. Кореспонденту sport.if.ua про виступ наших краян у Полтаві розповіли заслужений тренер України коломиянин Василь Оробець та тренер з Івано-Франківська Віталій Богачевський.

Вже традиційно жіноча команда Івано-Франківщини займає провідні місця в Україні. Цього разу наші пауерліфтерки командою стали найкращими.

Чемпіонкою України у вазі понад 84 кг стала заслужений майстер спорту з Коломиї Інна Оробець. Більше того, наша титулована спортсменка у всіх трьох вправах чемпіонату була найкращою, тож у її активі ще три «малі» золоті медалі.

Синхронно виступили кандидати в майстри спорту Віра Бобошко (до 72 кг) та Віра Олтова (до 84 кг). Дівчата в сумі триборства вибороли срібні нагороди. Такі ж медалі вони везуть додому за кожну з вправ. «Срібло» чемпіонату виборола майстер спорту міжнародного класу Ірина Бабурова в категорії до 52 кг. У присіданні та жимі лежачи Ірина зайняла другу сходинку, а в становій тязі була третьою.

Майстер спорту міжнародного класу Марія Чепіль у категорії до 57 кг виборола чотири «бронзи» — у сумі триборства та у кожній з вправ. Третє місце в сумі триборства категорії до 63 кг «підняла» майстер спорту Уляна Лютник (бронза у жимі та становій тязі).

Усіх цих спортсменок тренують Інна та Василь Оробець, вони представляють ФСК «Локомотив» та ФСТ «Україна». Віра Бобошко тренується також під керівництвом Василя Марусика та представляє ФСТ МОН.

Не так вдало виступила майстер спорту міжнародного класу іванофранківчанка Анастасія Дерев’янко. Як розповів її тренер Віталій Богачевський, у категорії до 47 кг вона виборола «золото» у присіданні та становій тязі, проте судді не зафіксували жодної вдалої спроби у жимі лежачи.

Невдовзі у Чехії відбудеться чемпіонат Європи з жиму лежачи. За словами Василя Оробця, наразі до цього турніру готуватимуться Інна Оробець, Марія Чепіль, Уляна Лютник та Анастасія Дерев’янко.

Щодо досягнень прикарпатських чоловіків, то заслужений майстер спорту Сергій Ватюк виборов в триборстві «бронзу». Тарас Мочерник та Ігор Богачевський виконали норматив майстра спорту України.