друкувати


Івано-франківцям представили комплексну програму реформування ЖКГ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-28 09:00:10

Комплексну програму реформування галузі житлово-комунального господарства на період 2011-2014 років представив 25 лютого, під час засідання колегії Івано-Франківської ОДА начальник обласного управління ЖКГ Олександр Дерев’янко.

З його слів, програма вже пройшла захист і погодження на засіданні робочої групи колишнього Міністерства житлово-комунального господарства і головними її спрямуваннями є зменшення енергоспоживання, демонополізація житлово-комунального господарства області та стабілізація галузі в цілому. На це, зокрема, вже спрямовані діючі в області пілотні проекти з реконструкції об’єктів комунальної інфраструктури шляхом обладнання їх енергозберігаючим устаткуванням, а також щодо створення управляючих компаній, які в подальшому мають замінити житлово-експлуатаційні організації. Головна відмінність таких компаній полягає в тому, що вони дозволяють розділити функції замовника і виконавця комунальних послуг.

Зі слів пана Дерев’янка, програма реалізовуватиметься на принципах співфінансування із залученням коштів Державного та місцевих бюджетів грошей з інших джерел. При цьому з Державного бюджету планується залучити 485 мільйонів гривень. Спів фінансування з місцевих бюджетів становитиме 70% в Івано-Франківську і по 40% в районах області.

Начальник управління ЖКГ запевнив, що громадськість області позитивно сприймає реформу. Втім, його доводи не переконали голову Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюка, який вирішив особисто пересвідчитись в тому, що «що люди на сьомому небі від запропонованої реформи» і чи не будуть вони виявляти своє задоволення під стінами ОДА. Відтак, було вирішено провести у вівторок, 1 березня, громадське обговорення програми за участю губернатора та керівництва ОДА на базі Івано-Франківського ЖЕО-1.

Автор: Сергій БІЛИЙ