друкувати


Зловмисники безперешкодно виловили чужу рибу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-23 03:00:47

Вже не один рік поспіль 50-річний житель одного з сіл, що у Городенківському районі Івано-Франківської області, займається вирощуванням та розведенням риби. Чоловік орендує кілька ставків у полі біля села, де мешкає.

Зазвичай територія господарства перебуває під охороною. Але нещодавно підприємець здійснив вилов дорослих рибин. Тільки в одному з озер залишалися молоді карасики та коропи. Тому на певний час територія водоймищ була без нагляду. Як виявилося, така необачність вилилася в те, що минулої неділі невідомі зловмисники спромоглися виловити аж 150 кілограмів підростаючої риби. З таким прикрим повідомленням власник рибного господарства поспішив звернутися у райвідділ міліції. Адже до цього випадку крадіжок із ставків не було.

За оперативне розкриття цього злочину треба віддати належне дільничному інспектору Городенківського райвідділу міліції Ярославу Аннюку. Того ж дня в ході опитування місцевих мешканців сільському шерифові вдалося вийти на слід ймовірних крадіїв. Дільничний знайшов людей, котрі бачили, як поблизу ставків вешталися троє чоловіків. А вже наступної доби правоохоронці навідалися до сусіднього села, де й проживають підозрювані у вчиненні майнового посягання. Зокрема, до злодійської риболовлі виявилися причетними 51-річний чоловік, його син 29-річного віку та їхній сусід. Встановлено, що у день скоєння крадіжки трійця відпочивала на природі у лісовому масиві. Коли ж чоловіки поверталися додому, то проходили повз ставок, в якому побачили багато риби. Спокусившись тим, що водоймище не охороняється, зловмисники безперешкодно виловили чужу рибу. Так званий улов співробітники міліції виявили за місцем проживання одного з крадіїв. На щастя для потерпілого, викрадені коропи та карасі були, як мовиться, на плаву. Задля того, щоб зберегти рибу живою, зловмисники помістили її у велику ємність з водою. В подальшому, як наразі відомо, чоловіки мали торгувати викраденим. Усю рибу повернуто власнику, а тим часом горе-рибалок, які намагалися заробити за чужому добрі, вочевидь, притягуватимуть до кримінальної відповідальності.

Автор: Оля Коваленко, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області