друкувати


Коломийська міліція вдячна громадянам за небайдужість

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-22 03:00:29

Минулої п’ятниці на лінію «102» чергової частини Коломийського райвідділу міліції , що на Івано-Франківщині, майже одночасно надійшли два повідомлення від невідомих громадян, які телефонували з мобільних телефонів з однієї і тієї ж причини.

Спростережливі люди звернули увагу на підозрілу поведінку чоловіка, який на вулиці в центрі міста продавав відеокамеру. Як повідомив перший заступник начальника Коломийського РВ УМВС Анатолій Барасюк, на місце ймовірного перебування невідомого негайно було спрямовано двох працівників карного розшуку. За кілька хвилин офіцери міліції доповіли про те, що вони направду мають підстави затримати того чоловіка, оскільки є підозри, що він намагався продати крадену річ.

Ці підозри посилилися одразу ж, як у той час, коли затриману особу ще допроваджували у відділок, в міліцію зателефонувала схвильована жінка і повідомила про крадіжку з її оселі. Поки вона перебувала на роботі, зловмисник шляхом пошкодження вікна заліз всередину помешкання і викрав … відеокамеру. Прикметно, що на місці скоєння злочину, куди виїхала слідчо-оперативна група, міліціонери знайшли куртку крадія. Як згодом з’ясувалося, крадій залишив її, бо на вішаку запримітив кращу і теплішу. Завдяки небайдужості громадян міліції не доведеться розшукувати й відеокамеру вартістю 8 тисяч гривень. Адже оперативники карного розшуку справді нагодилися вчасно і затримали невідомого якраз у момент, коли той вторгував за дорогу річ 200 гривень.

У райвідділі міліції розшуківці з досвідом відразу впізнали затриманого. Ним виявився 49-річний чоловік з багатющим кримінальним минулим: за плечима жителя одного з сіл району понад 30 років відбування покарання у в’язницях. Останнього разу його засуджували у 2006 році за квартирні крадіжки. Звільнився наприкінці грудня минулого року. Але вже очевидно, що то була не остання відсидка.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області