друкувати


В Будапешті завершився Кубок світу з дзюдо

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-22 11:00:36

Днями в Будапешті завершився Кубок світу з дзюдо. У столиці Угорщини у складі збірної України після довгої перерви виступив надвірнянець Роман Гонтюк.

На жаль перший старт року виявився для нашого краянина не дуже успішним. Стартувавши у другий день змагань, Роман не зміг пробитися на п’єдестал пошани.

У новій для себе вазі до 90 кг Роман стартував невдало. Наш дзюдоїст в першій сутичці поступився чеху Юречка Александру.

Загалом збірній України довелося задовольнитися єдиною нагородою. Молода чернігівська дзюдоїстка Марія Буйок в перший день виграла бронзу. Після змагань наша команда ще чотири дні знаходилася на тренуваннях у міжнародному таборі на олімпійській базі в Таті неподалік від Будапешта.

Нагадаємо, що літом минулого року Роман Гонтюк повернувся у великий спорт після півторарічної перерви, пов’язаної з тяжкою травмою. В нього був розрив сухожилля задньої поверхні стегна. В минулому сезоні Гонтюк перейшов до нової для себе ваги - 90 кг, виграв бронзу Кубка Європи в словенському Цельє, виступив на чемпіонаті світу в Токіо, де провів одну дуже достойну сутичку з лідером світового рейтингу японцем Такаші Оно. Він хоч і програв, але дуже порадував тренерський штаб якістю своєї боротьби. Незабаром після японського турніру Роман на одному з тренувань знову травмувався, розірвавши зв’язки плечового суглобу, був прооперований і на початку цього року повернувся в стрій.

Джерело: sport.if.ua