друкувати


В Івано-Франківську пройшли урочистості з вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-16 04:40:45

Мітингом-реквіємом в парку Військових ветеранів традиційно відзначили івано-франківці 22-гу річницю з дня виводу радянських військ з Афганістану та День учасника бойових дій на території інших держав. Його учасники: ветерани афганської війни, представники органів влади, духовенства, студенти, військові та всі ті, кому небайдужа пам'ять про простих українців, які не повернулись з далекої чужої війни, принесли вінки, квіти та свічки до пам’ятника Воїнам-інтернаціоналістам та фотографії загиблих Прикарпатців.

Доповідачі: Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус, заступники голів облдержадміністрації та облради Роман Іваницький та Василь Гладій, керівництво ветеранських організацій, обласного військового комісаріату відзначили велич подвигу воїнів-інтернаціоналістів та їх самопожертву, засудили диктатуру як таку та громадянські братовбивчі війни як її наслідок. Зі слів мера Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса, майже 200 тисяч юнаків та дівчат з Прикарпаття взяли участь у неоголошеній війні в Афганістані. «Афганська війна, -- зазначив він, -- це плацдарм протистояння двох світів, куди радянське керівництво кинуло безневинні душі. Війна навчила вас цінувати життя, цінувати чоловічу дружбу, цінувати порядність».

Школою життя і патріотизму назвав подвиг Воїнів-афганців заступник голови Івано-Франківської міськради Василь Гладій.

В кінці віча його учасники поіменно згадали усіх загиблих при карпатців, вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання і військовим салютом. Логічним доповненням до урочистостей стали традиційні фронтові сто грамів і солдатська каша з польової кухні.

Автор: Сергій БІЛИЙ