друкувати


Угода між Україною та Ізраїлем про скасування віз набуває чинності 9 лютого

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-09 03:10:55

Угода між Україною та Ізраїлем про скасування візового режиму для короткострокових поїздок громадян набуває чинності 9 лютого.

"9 лютого цього року набуває чинності безвізовий режим між Україною та Ізраїлем на виконання угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Ізраїлю щодо скасування візового режиму для осіб, які користуються паспортами громадянина або службовими паспортами України та Ізраїлю", - сказав прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров.

Таким чином, громадяни України і Ізраїлю можуть в'їжджати на територію іншої держави, проїжджати через неї або перебувати на ній без отримання візи протягом 90 днів у період в 180 днів.

Міжурядова угода про скасування віз між Україною та Ізраїлем для короткострокових поїздок була підписана в липні 2010 року главами МЗС двох країн.

Очікується, що перехід на безвізовий режим з Україною дозволить підняти приплив українських туристів до Ізраїлю до 200 тисяч осіб на рік.

Україна друга країна після Росії серед пострадянських країн, яка отримала безвізовий режим з Ізраїлем.

Головним противником відміни віз для українців був міністр внутрішніх справ Ізраїлю Елі Ішай. Ішай заявляв, що в Україні високий рівень торгівлі людьми і поширення проституції, а також він висловив сумнів у туристично-економічному потенціалі громадян України.

Джерело: ТСН